kaffe  

 

TeBoden Charabang Kaffe & Te Hötorgshallen

» Klicka här för smaksatt kaffe, originalkaffe, specialblandningar, orostat kaffe, och kakao.

Kaffeinformation

Piccolino Espresso är vår äldsta blandning från 50-talet då espressokaffet introducerades av Oss i Sverige. En mörk och mycket fyllig blandning som lämpar sig både för espresso, cappuccino och café au lait och som har en lång eftersmak.

Café Roma är en mjuk, rund och krämig espressoblandning av olika italienska bönor, passar bäst som ren espresso.

Caramba är ett mörkt brazilkaffe med arom som espressokaffet i latinamerika, mexiko och sydeuropa.

Café Oriental är Vårt utmärkta Kardemumma kaffe är mörkt och fylligt och passar mycket bra som en café au lait eller som dessert toppad med glass eller vispgrädde.

Mellanöstern kaffe är en blandning till hälften ljus brasil och hälften fransk rost.

Ekologiskt kaffe från Peru som har en mjuk och njutbar eftersmak, 100% arabica.

Kenya Kilimanjaro växer i södra Kenya vid foten av Kilimanjaro. Där finner man några kaffeplantager som är berömda för sin förstklassiga kvalitet. Kenya kaffet är friskt och milt i smaken.

Etiopisk Mocca. Det finns en teori om att Arabica kaffet har sitt ursprung från provinsen Kaffa i sydvästra Etiopien. Antingen det är sant eller ej så är moccakaffet av utsökt kvalitet. Moccasmaken är mycket speciell och aromatisk, lite vild i sin karaktär och medelstark.

Colombia Supremo är ett 100 % Arabica kaffe som har en kraftfull smak med en klart igenkännande karaktär. Ett medelstarkt kaffe och med en välbalanserad arom.

Costa Rica Tarrazu är ett utmärkt medelstarkt kaffe som växer på terrasser av vulkanisk jord vilket påverkar kaffebönans arom. Ett fylligt och välsmakande kaffe.

Decaf Organic består av 50 % Colombia och 50 % Central Amerika. Koffein är en kemisk substans som påverkar vårt centrala nervsystem. Koffeinet påverkar inte smaken men ändå smakar det annorlunda vilket kan bero på rostningen eller det sätt som man tar bort koffeinet på. Ett medelstarkt och aromatiskt kaffe.